POZNAJ NASZE AKTUALNE PROJEKTY

Rozpoczynamy nowy projekt „Polsko-niemiecka szkoła dobrych kadr zawodowych”.

Więcej informacji na stronie projektu Szkoła Kadr Rekrutacja  info@fundacja-faveo.pl

EWKa Europa wspiera kształcenie, zawodowcy rozwijają Europę.

Kolejny koordynowany przez Fundację Faveo program mobilności w sektorze Kształcenie i szkolenie zawodowe programu Erasmus + to działania od 01.08.2019 do 31.12.2020, które obejmują praktyki zawodowych 69 uczniów i job shadowing 31 przedstawicieli kadry VET. Odbędą się one w Niemczech, Danii i we Włoszech. Członkami konsorcjum są ….

Ciao! Hallo! Velkommen!

Projekt „Ciao! Hallo! Velkommen! Zgłębiamy duńskie, włoskie i niemieckie standardy pracy” dobiegł końca.

Z dumą podajemy do wiadomości, że odbyły się wszystkie zaplanowane staże zawodowe (wzięło w nich udział 73 osoby) i mobilności kadry VET (wzięło w nich udział 31 osób). Niech ich podsumowaniem będą słowa samych beneficjentów:

Welcome Europe

W 2017 roku ruszył projekt mobilności osób uczących się w ramach kształcenia zawodowego pt. „Welcome Europe”, który współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Working With Diversity

“Working with Diversity – Tranings for Youth Staff in the IILCN (Inclusion, Intercultural and Language Competences, Network) Field” to projekt współfinansowany w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+

European Entrepreneurship Programme To Activate Neets

Mamy przyjemność poinformować, że dwie pracownice Fudacji Faveo: Magdalena Mazik Gorzelańczyk oraz Martyna Bunk zostały zaangażowane w projekt Europejskiego Funduszu Społecznego pt. European Entrepreneurship Programme to activate NEETs w charakterze ekspertów ds. międzykultutrowości oraz otwarcia interkulturowego w kontekście zawodowym.